– Helt greit førsteinntrykk

2017-11-01

Tirsdag rykket 300 elever og 50 ansatte inn ved den midlertidige skolen ved Kongsberghallen på Skavanger. Det er Expandia som har levert de fire midlertidige paviljongene, som skal leies ut i snaut to år til den nye skolen står ferdig. I tillegg til 12 klasserom og personalrom inneholder paviljongene rom til både sløyd, naturfag, musikk og mat & helse.

Det var ingen som Laagendalsposten snakket med som var veldig negative. – Helt greit, er gjennomgangssvaret når de spør flere elever om hvordan det føles. Noen savnet trivselsfaktorer ved gamleskolen, slik som husker, benker, krinkler og kroker.

– For oss er ikke dette med brakker noe problem. Vi hadde klasserom i brakker der vi var, forteller Erica Sjem og Emma Svendsen. Dette med brakker er altså ikke helt nytt for alle.

I storefri tirsdag, strømmet elevene ut av brakkene og fylte skolegården. Baller begynte å suse gjennom lufta, og den nyasfalterte plassen ble sjekket ut. – Det ser ut som om de har funnet løypa til Kiwi, humrer rektor Baard Olsen, og nikker mot en kø av elever som har gått for å sjekke menyen.

Les hela artikkeln i Lp

Text: Lars Bryne
Foto: Jan Storfossen