HØYDEPUNKTER FRA 2023!

lana.rasool@expandia.se

2023 førte til gode samarbeid med våre kunder og leverandører, noe vi er svært takknemlige for. La oss se tilbake og presentere noen høydepunkter fra året hos oss i Expandia🌟

Vi fortsetter å vokse!

Expandia har i 2023 ansatt 12 nye medarbeidere.

Av våre nye stjerner jobber 6 personer i Sverige, 3 i Finland, 2 i Norge og 1 i Danmark.

Aleksandar Saric
Christer Carlsson Källmén
Emma Laitinen
Henning Olsen
Ida Wetterberg
Jani Kuusirati
Jessica Lundberg
Kjell Hermansen
Magnus Sköld
Ole Jakobsen
Raimo Tauriainen
Viktor Folkesson

Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show 2023 fikk et nytt kontor til deres sekretariat fra Expandia. Lokalene inneholder kontorer og senter for akkreditering av nesten 5000 personer, samt bolig for over 700 funksjonærer. Expandias eier, Malin Sköld, fikk ideen da hun gjorde en vellykket debut som sprangrytter på den internasjonale konkurransearenaen i Falsterbo forrige sommer.

- En stor forbedring! Vi som jobber med hesteshowet får en enklere, mer smidig og romsligere tilværelse. Vi har fått være med på å utforme planløsningen slik at den er skreddersydd for våre spesifikke behov. For eksempel har vi valgt noen partier med glassdører og glassvegger for en lysere og luftigere følelse, forteller Elisabeth von Schrowe, arrangementsdirektør, som har jobbet med arrangementet året rundt i 17 år.

Spennende prosjekt fra 2023

Oslo kommune hadde et stort behov for en barnehage – barna hadde ikke noe sted å være om den nye barnehagen ikke ble ferdig i tide.

Expandia leverte raskt 10 barnehagemoduler til Rosenhoff barnehage. Et av de viktigste kravene fra kommunen var at modulene smeltet godt inn i miljøet, det ble derfor gjort store tilpasninger.

(Rosenhoff barnehage)

71 skole- og kontormoduler til den finske grensevakten

Finlands største prosjekt for hele 2023 ble leveransen av 60 skolemoduler og 11 kontormoduler til den finske grensevakten med en kontrakt på 25 måneder.

Skolemodulene er tilpasset opplæring av vernepliktige. Bygningene varmes opp av et vannkjølt radiatoranlegg med luft/vann-varmepumper fra CTC. Kontoravdelingen er EL-moduler og huser garnisonsykestuen.

Utfordringen har vært kort leveringsplan og prosjektets nordlige beliggenhet med iskalde vinterforhold. På tross av dette har prosjektet holdt seg til tidsplanen og vil bli fullført i løpet av uke 1 i 2024.

Expandia i Danmark leverte 432 kvadratmeter prosjektkontor til det japanske selskapet Fujifilm Diosynth Biotechnologies på bare noen uker.

Dette vil bli hjertet i bioteknologiselskapets 73 000 kvadratmeter store utvidelse i Hillerød.

«Vi ønsket en moderne og fleksibel løsning som både så bra ut og tilfredsstilte alle våre kontorbehov. Prosjektkontoret er en mye bedre løsning enn de gammeldagse brakkebyene man kjenner fra mange byggeplasser,» sier Paul Newson, senior byggeleder hos Fujifilm Diosynth Biotechnologies.

Les mer om prosjektkontor her

(Fujifilm Diosynth Biotechnologies)

Elias Fries skole brant ned i sommerferien – moduler gir en midlertidig skole

Fire uker før skolestart brant en av skolebygningene på Elias Fries Skole i Hyltebruk i Halland ned – og rundt 40 seksåringer stod uten lokaler. På bare noen uker leverte Expandia en modulløsning, og seksåringene kunne begynne på skolen som planlagt.

(Elias Fries skole)

Expandia fortsetter arbeidet med leverandører for å fremme sirkulær bygging

Expandia jobber hardt for at overskuddsmaterialer fra produksjon og renovering av modulene skal kunne bli gjenbrukt. De legger mye energi i å påvirke og støtte leverandørene til å ta tilbake overskuddsmaterialer slik at det kan brukes på nytt i produksjonen.

Et eksempel på dette er samarbeidet med selskapet James Hardie, som leverer modulenes fibergipsplater, avfallet sendes tilbake for å males for så å bli til nye plater.

«100 prosent av avfallet vi får fra Expandia kan brukes igjen i nye produkter, det føles fantastisk bra,» sier Peder Jältborn hos James Hardie.

Montage

Nå kan alle designe sitt eget kontor!

Expandia lanserte en ny kontorkonfigurator som kan bygge et nytt kontor på fem minutter. Du bestemmer selv hvor mange kontorplasser og konferanserom du ønsker. Ønsker du et åpent landskap eller kontorlokale? En etasje eller flere? Test ut selv!

Test her